09.12.2022
Home » Blog » Idei de afaceri online. Invață să folosești internetul în avantajul tău

Idei de afaceri online. Invață să folosești internetul în avantajul tău

Dacă te gândești la o afacere în mediul online, uite cateva idei de afaceri care sunt ușor de pus în practică.

De ce să iei în calcul o afacere online de acasă.

În ultimii ani, mediul online a devenit tot mai atractiv, un spațiu unde se vând și se cumpără produse și servicii. Sunt mulți antreprenorii care au ales să își facă afaceri pe internet. Dacă te gândești la o afacere în mediul online, descoperă în continuare avantajele comerțului pe internet, precum și o serie de idei de afaceri care sunt ușor de pus în practică.

Care sunt avantajele?

Românii au cumpărat online în anul 2020 produse de 5,6 miliarde de euro, suma fiind cu 30% mai mare față de cea din anul precedent, conform raportului GPeC E-Commerce România. Hai să aprofundăm un pic mai mult beneficiile afacerilor online, după ce am aflat deja potențialul uriaș al internetului și mai ales sumele care se tranzacționează an de an. Acest spațiu vast virtual unde se vând produse și servicii oferă flexibilitate și siguranță – adică poți lucra de acasă, nu ai ore fixe de deschidere sau închidere și nu trebuie să intri în contact direct cu clienții.

Costuri reduse – bugetul de care ai nevoie pentru o afacere online este mult mai mic decât cel necesar pentru un magazin fizic, unde ai chirie, utilități, mobilier, marfa în stoc. Vânzările sunt  mai simple în contextul pandemiei – indiferent de restricțiile care pot apărea pentru afacerile offline, magazinele online își continua activitatea. Ai access la o bază mai mare de clienți – spre deosebire de un magazin fizic, un magazin online își poate promova și vinde produsele în întreaga țară, de ce nu, în întreagă lume. Ai statistici legate de vânzări și de comportamentul potențialilor clienți – internetul îți oferă posibilitatea de a observa și analiza preferințele celor care îți vizitează site-ul. Am adunat câteva idei de afaceri ce pot fi făcute cu ușurință daca iți găsești aptitudinile sau cunoasti personae cu care te poți asocia pentru a le pune în practica.

Iată 5 variante pentru care nu ai nevoie de o investiție considerabilă:

  • Realizeaza obiecte homemade

Cu toții poate am deprins în copilărie un meșteșug, de la bunica sau din familie, sau poate ați învățat din curiozitate din tutorial pe youtube, cu puțină îndemânare și răbdare, poți crea diverse obiecte, pe care apoi să le vinzi pe internet. Materialele de care ai nevoie se găsesc ușor și nu sunt scumpe, așa că poți realiza o gamă variată de produse, cum ar fi: bijuterii, mărțișoare, semne de carte, eșarfe, îmbrăcăminte, genți și multe altele. Ce zici de  un magazin online cu specific internațional – odată cu pandemia s-au schimbat multe, planurile de vacanță sunt deseori dificil de pus în practică, tu poți aduce bunătățile din diverse țări mai aproape de clienții din România. Odată ce găsești unul sau mai mulți distribuitori de încredere, poți începe cu o comandă de probă, care să îți permită să estimezi volumul de vânzări și să descoperi care sunt cele mai populare produse. Ulterior, vei putea comanda cantități mai mari, mai ales că vei câștiga și clienți fideli, dacă produsele vândute sunt de calitate.

  • Poți realiza aranjamente florale personalizate

Indiferent de sezon, un buchet de flori este cel mai frumos mod de a-i arăta cuiva drag cât de mult îl apreciezi. În plus, de sărbători sau în sezonul nunților vei avea cu siguranță comenzi consistente, mai ales dacă aranjamentele tale sunt realizate cu gust și au un preț rezonabil. Daca iți place dar nu știi foarte multe despre acest domeniu, poți urma un curs de design floral, în cadrul căruia vei învăța mai multe despre secretele buchetelor și aranjamentelor cu adevărat reușite.

  • Decorațiuni interioare

Începând cu anul 2020, că urmare a pandemiei, servciul s-a mutat acasă, tot mai multe persoane au ales să lucreze remote, iar timpul petrecut în propria locuință a crescut considerabil. De aceea, oamenii au investit și vor investi în continuare în obiecte care să le transforme casa într-un loc plin de stil și de căldură. Poți profita de această tendință și mergi pe zona de vânzare a decorațiunilor interioare. Le poți comanda sau, dacă vrei să economisești bugetul, le poți crea chiar tu.

  • Poți vinde produse alimentare pregătite în casă

Dacă ai pricepere în arta culinara, te lauda familia și prietenii că iți ies mâncărurile gustoase, ce-ai spune să lansezi o afacere în zona culinară? Poți pregăti prăjituri, dulceață, zacuscă, pâine de casă sau orice alt produs delicios – românii caută tot mai des mâncare naturală și sănătoasă, așa că ai șanse să faci o afacere buna. Nu uita că pentru afacerile cu produse alimentare vă fi necesar să obții certificările necesare și avizul de la Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor.

Mai există multe alte variante pe care le poți lua în calcul pentru o afacere online de acasă. Trebuie să cauți ce se potrivește stilului tău de viață, aptitudinilor pe care le ai si mai ales a dorinței tale de a începe o afacere pe cont propriu, folosindu-te de aceasta incredibila posibilitate, interenetul.

Abonează-te la newsletter