06.12.2022
Home » Blog » „Capcanele” contractelor pe care le semnăm

„Capcanele” contractelor pe care le semnăm

Vrei sa faci o afacere, ai citit mult despre antreprenoriat. Sună bine, mai ales când îti imaginezi banii pe care poți să îi câștigi. Dar ești conștient de capcanele din contracte? Un banal contract de închiriere poate să ascundă multe probleme ce îti pot transforma visul în faliment. Hai să vedem ce spune un avocat specializat în drept civil și comercial.

„Foarte important, când oamenii încep un business să nu aibă în vedere doar latura financiară a ceea ce urmăresc, ci să aibă în vedere și latura juridică, latura contabilă, fiscală. Să aiba în vedere și vadul comercial pe care îl țintesc. Să fim atenți la relațiile cu partenerii de afaceri, din perspectiva angajamentelor pe care le avem cu ei. Din perspectiva contractelor, din perspectiva modalității de comunicare cu un partener de afaceri.”

a explicat avocatul, Alexandra Mihaela Manolache

Fiecare detaliu contează la încheierea unui contract. Trebuie privit în perspectivă, în ani, nu doar prin prisma câștigului imediat.

„La încheirea unui contract nu trebuie să fim atenți doar la obiectul contractului, ce trebuie să facă unul sau celalalt, ci trebuie să fim atenți la toate clauzele care reglementează executarea contractului în timp.”

a adăugat avocatul, Alexandra Mihaela Manolache

Ce se întâmplă dacă nu mai poți plăti chiria la un moment dat? Aflați mai multe din interviu!

Abonează-te la newsletter