08.12.2022
Home » Blog » Femeia din Buzău cu peste 1000 de angajați în subordine!

Femeia din Buzău cu peste 1000 de angajați în subordine!

Interviul cu Ileana Bănucu descrie o perspectivă ce poate fi motiv de analiză pentru femeile ce au nevoie de inspirație în zona de business.

“Bărbatul are un ego foarte puternic, trebuie să fie stăpân pe situație… el  este orientat către scop”

Ileana Bănucu

Acesta este mediul în care și-a dezvoltat abilitățile de manager de companie ce a ajuns să însumeze la un moment dat peste 1000 de angajați.

Cum se vede lumea bărbaților prin ochii unei femei?

Interviul cu Ileana Banucu descrie o perspectivă ce poate fi motiv de analiză pentru femeile ce au nevoie de inspirație în zona de business. Subtilitatea cu care a reușit să își construiască filosofia de management, arată că experiență trăită și analiza proprie în fiecare situație a scos la iveală concepte ce i-au definit sistemul de reguli și de management, pe care s-a bazat în cei 12 ani în care a condus Romcarbon. S-a retras însă din afaceri. De câțiva ani a acceptat provocarea de a se alătura echipei de la Primăria Buzău. Vrea să își folosescă experiența din business pentru a ajuta la dezvoltarea orașului.

Femeile își pot face propriul lor aranjament mental și emoțional ca să ajungă acolo unde își doresc, nu trebuie să urmărească pașii pe care îi fac bărbații. Poate ajunge în aceeași poziție ca un bărbat dacă urmează o altă tactică și își utilizează orgoliul cât mai puțin.

a explicat, Ileana Bănucu

Un joc psihologic la limita dintre hărțuire și abuz

Femeile își găsesc cu greu curajul de a crede în ele însele, cu atât mai mult cu cât societatea românească trasează câteva responsabilități din familie. Cum că femeia trebuie să facă mâncare zi de zi, să aducă bani acasă, să aibă grijă de curățenia și de creșterea copiilor, în timp ce în multe situații bărbații își lungesc picioarele de plictiseală la o bere de câteva ore cu prietenii. Lipsa încurajării din familie le ține „prizoniere” pe femei într-o lume a suferinței. Ele își liniștesc frustrările cu seriale de televiziune sau cărți care portretizează imaginea ideală de viață. Unele femei însă văd dincolo de imposibil și se luptă pentru a afla de ce sunt capabile, cât de multe pot face. E de fapt o explorare a propriilor puteri interioare. Este adevărat că e un preț pentru asta, recunoaște și Ileana Bănucu, familia are de suferit. Dar reușita personală devine un model de urmat pentru cei din jur.

Chiar dacă au fost momente în care am fost privită puțin inferioară pentru faptul că sunt femeie, mai ales în mediile investitorilor privați, prima impresie este că femeia nu este de calibrul lor. Cum poți să treci peste asta, în primul rând nu îl trata ca un superior pentru că el emoțional iți transmite acest lucru că este superior, și tu emoțional trebuie să îi transmiți același lucru că suntem egali. Am practicat un management participativ care însemnă că oamenii își pot spune opinia, cu cât suntem mai mulți ideiile sunt mult mai bine șlefuite, sunt văzute pe toate fațetele problemei, de aceea am găsit un avantaj în acest management participativ.

a conchis, Ileana Bănucu

Povestea pe larg o descoperiți în interviul video ce însoțește acest material. Sperăm să vă inspire!

Abonează-te la newsletter