09.12.2022
Home » Blog » De ce se trezesc câteva mii de români la ora 5 dimineața.

De ce se trezesc câteva mii de români la ora 5 dimineața.

Sunt mii de romani care se trezesc la 5 dimineata ca sa isi organizeze mai bine timpul pentru familie si afacere.

În afaceri fiecare minut contează, iar managementul timpului este o provocare  în societatea actuală, unde mondializarea afacerilor schimba totul. În primul rând, problema fusului orar diferit de la o țara la alta, apoi problemele și provocările de zi cu zi în afacere, angajați, producție, vânzări, servicii online și offline, toate legate în multe cazuri de copiii de acasă, scoală online, soția și cumpărăturile, mașina, casa, facturile și utilitățile. Le-am amestecat pe toate pentru efectul de „amețeală”. Fiecare zi este o provocare de a stabili lista cu cele mai importante sarcini.

cum ar fi să te trezești de la 5 dimineața în fiecare zi ca să ai timp pentru toate…asta fac câteva mii de romani de câțiva ani.

Asta înseamnă o agendă de lucru structurata la secundă, pentru că ziua are doar 24 de ore. Dar cum faci să ai timp de toate într-o zi. De unde iei un minut sau o oră…. cum ar fi să te trezești de la 5 dimineața în fiecare zi…asta fac câteva mii de romani de câțiva ani. Așa că : Buna dimineața, e 5 ! ce facem? Trezitul dimineața devreme este o strategie care facilitează succesul? Posibil. Daca ne trezim dimineața devreme la ora 5.a.m vom avea mai mult timp pentru familie? Afaceri, da și nu. Ați auzit de ei, Steve Jobs, Tim Cook, Elon Musk, Mark Zukenberg, Oprah, Bill Gates, se zice că respecta regula, unii chiar de la 3 dimineața se trezesc, acum nu s-a dus nimeni la 5 dimineața să verifice. Dar faptul că se trezesc dimineața devreme, rezultă că asta este secretul succesului lor? Trebuie să luăm în calcul și faptul că dacă te trezești la 5 a.m. că să muncești aproape continuu până la 9 p.m., atunci ai descoperit rețeta… burnout-ului.

Poți realiza taskuri dificile într-un timp mult mai scurt și cu mai puține greșeli decât în timpul zilei.

A te trezi la 5 a.m. este mai degrabă despre a îndeplini sarcini mai repede și mai bine; a nu pierde timpul inutil, ci a munci eficient; a avea timp și pentru tine. Să vorbim de avantaje, te poți concentra mult mai bine în lipsa factorilor care îți pot distrage antenția,e-mailuri, telefoane, zgomot, colegi de birou, ședințe etc. Poți realiza taskuri dificile într-un timp mult mai scurt și cu mai puține greșeli decât în timpul zilei. Poți lua decizii mai bune, deoarece ai mintea limpede, ești odihnit și nu există factori care să iți distragă atenția. Și poți practica un sport constant, deoarece ai mai multă energie înainte decât după programul de muncă. Ca să nu mai vorbim de faptul că nu mai pierzi timp în trafic. Eviți orele de vârf, deoarece programul tău începe mai devreme.

Există si dezavantaje, unul e că viață socială poate avea de suferit.

Foarte important, ai timp acum pentru cei dragi. De exemplu, în loc să iți duci copilul la afterschool pentru că trebuie să muncești, poți petrece după-amiaza cu el, daca iți începi ziua de lucru foarte devreme. Iți creezi timp pentru hobby-uri și relaxare, muncind mai puțin, dar eficient. Rutina pe care o creezi odată cu trezitul dis-de-dimineața va fi una care să te ajute să fii mai productiv si să îti ofere mai mult timp pentru tine. Există si dezavantaje, unul e că viață socială poate avea de suferit. Când unii dintre prietenii tăi ies în oraș, tu te bagi în pat și te pregătești de somn. Așa ca trebuie să iți găsești prieteni care au un program flexibil sau similar cu al tău.

Analizați tot ce auziți și citiți, sunt mulți „guru” care promovează idei și concepte despre managementul timpului.

Și sunt mii de români care se trezesc zilnic cu noaptea în cap, ca să fie mai eficienți, ca să aibă mai mult timp pentru familie, să-și păstreze mintea limpede sau ca să învețe ceva nou, să simtă viața mai intens . Majoritatea au afaceri proprii, lucrează într-un domeniu creativ sau sunt tineri părinți. Ei fac parte dintr-o mișcare care se numește 5AM Club. Dați o căutare pe facebook și aflați despre aceste grupuri, totodată veți putea face un schimb de experiență, cine știe, vă poate schimba viața. Analizați tot ce auziți și citiți, sunt mulți guru care promovează idei și concepte despre managementul timpului. Puneți tot în balanță…. și pericolul de burnout, dar lăsați-vă mintea deschisa și explorați, pentru unii ar putea fi rețeta succesului.

Abonează-te la newsletter