09.12.2022
Home » Blog » O minte sănătoasă are nevoie de un mic dejun sănătos

O minte sănătoasă are nevoie de un mic dejun sănătos

Ca să treci peste provocările în afaceri ai nevoie de o minte limpede și un stomac sănătos, pentru asta trebuie să ai un mic dejun sănătos

Micul dejun  iți oferă energia necesară că să începi ziua cu succes

Pentru o zi productivă cu multe provocări în afaceri, e nevoie de o minte limpede și un stomac sănătos. Hai să vorbim de câteva motive care fac din micul dejun cea mai importantă masă a zilei și am putea spune” secretul” în afaceri. Pentru că dacă te simți bine, te bucuri de un corp sănătos și o minte limpede. Totul pornește de la metabolism, el ajuta la arderea de calorii și grăsimi din organism și este activat de mesele regulate și frecvente. Incercați să vă faceti un obicei în a respecta mesele regulate, veți vedea schimbări importante în organism ce se vor reflecta in atitudine și în reacțiile față de cei din jur.

De aceea, consumarea micului dejun la primele ore ale dimineții ajută la stimularea și accelerarea proceselor metabolismului.

Că să profiți din plin de beneficiile acestuia, trebuie să consumi micul dejun în cel mult o ora de când te-ai trezit. Ce se intâmplă în organism dacă faci asta, așa de dimineața. În primul rând ai o creștere a aportului de nutrienți –micul dejun stimulează metabolismul, se adună în corp mai multe vitamine, fibre și minerale

Scapi de senzația de foame –un mic dejun copios iți oferă senzația de saturație și nu te mai trezești în timpul zilei cu un “concert” de stomac

Foarte important pentru un antreprenor, îmbunătățește memoria și concetrarea – consumul de mic dejun dimineața crește aportul de nutrienți de care au nevoie organismul și creierul pentru a ne concentra mai bine și pentru a ne îmbunătăți memoria. Pe tot parcursul zilei te simți plin de energie că să reacționezi în fața fiecărei situații cu care te confrunți în afaceri. În final, ai și o greutate optima –iți va fi mult mai ușor să iți menții o greutate optimă, dar trebuie să nu sari peste această masă importantă a zilei.

În fiecare zi vom prezenta câte o rețată de mic dejun rapid și sănătos, în doar 30 de minute poți face minuni în bucătărie. Astăzi despre :

pâine prăjită cu guacamole – pisează o jumătate de avocado și amesteca împreună cu putină zeamă de lămâie, ulei de măsline și sare. Prăjește o felie de pâine și adaugă pasta de avocado pentru un mic dejun sănătos. Poți încercă și combinații cu mango, roșii, ton sau humus.

Abonează-te la newsletter